fbpx Skip to content

Ta med dig dina

gröna fingrar

Gillar du trädgårdsskötsel och odling? Oavsett om du kommer från en prunkande villaträdgård eller har gjort en grön oas av din balkong erbjuder Brf Söderåsen dig möjlighet att fortsätta odla både dina växter och ditt intresse. På tomten finns ett orangeri med odlingsplatser och arbetsbänkar samt ett tjugotal odlingslotter utomhus som du kan hyra av föreningen. Frossa i hemodlade grönsaker och prata blommor, frön och jordförbättring med likasinnade grannar.

Karin Hvit, Trädgårdsmästare

Ett spännade tänk i gröna banor

KARIN HVIT, TRÄDGÅRDSMÄSTARE

VÄXTHUS I FOKUS

Lusten att odla sitter djupt i många av oss, inte minst om man är van vid egen trädgård. Det är en anledning till Brf Söderåsens  orangeri och odlingslotter. Vi har talat med trädgårdsmästare Karin Hvit, som formgivit anläggningen och kommer att hjälpa till med odlingsuppstarten.

– Ett jättekul uppdrag och ett spännande tänk i gröna banor av Jutabo. 

Odlingsområdets fokus blir växthuset, med en tegelgrund som tar upp det visuella temat från Panoramahusen.

PLATS FÖR UMGÄNGE

Växthuset får fasta odlingsplatser, plats för större krukor samt arbetsbänkar men är också en social yta. En sittgrupp utanför ger ytterligare plats för umgänge grannar och odlingsentusiaster emellan. Spjälstaketet bakom gör platsen extra ombonad och harmonierar med detaljer i husens arkitektur.

De flesta odlingsplatserna utomhus är i bekväm arbetshöjd, vilket också ger ett bra jorddjup för t ex potatisodling. Men det finns även odlingsytor i marknivå.

– Det gör det möjligt att ta med sig någon favori från villaträdgården till det nya boendet, t ex en rosenbuske, säger Karin Hvit.

VÄXTRUM I LERUM

Karin Hvit är civilingenjören som sadlade om till trädgårdsmästare och startade eget i trädgårdsbranschen. Idag är hon bl a ansvarig för planering och anläggning inom projektet Växtrum i Lerum  som Jutabo är partner i. Projektet är ett samarbete mellan Lerums kommun och privata aktörer och syftar till att göra Lerum grönare och skönare genom att anlägga ”miniparker” runt om i kommunen. Brf Söderåsens anläggning får en koppling till projektet, men sköts givetvis av de boende, inte de volontärer som normalt tar hand om Växtrums gröna rum.

RÅD OCH TIPS INGÅR

Karin Hvit kommer att utbilda och ge tips till odlingsintresserade bostadsköpare både under byggtiden och när anläggningen står färdig. Mer information följer.

– Det blir allt vanligare med odlingsmöjligheter i bostadsområden, säger Karin Hvit, men det här är faktiskt första gången jag får vara med från början. Det ska bli jätteroligt!

Vi reserverar för ändringar och felaktigheter.

INTRESSEANMÄLAN

Ja tack, jag vill ha mer information om Brf Söderåsen och vill bli kontaktad av mäklaren Martin Jönsson på Fastighetsbyrån Lerum.

Vi använder dina uppgifter endast för att registrera ditt intresse för det aktuella projektet och kommunikation i samband med försäljning. Uppgifterna sparas bara så länge din intresseanmälan är aktuell. Uppgifterna används av Jutabo AB och den mäklare som ansvarar för försäljningen.